”Specijalizantske priče” – o specijalizacijama iz prve ruke

27.01.2020.

Završetak studija medicine otvara brojne mogućnosti, ali i pitanja. Jedno od tih pitanja je i odabir specijalizacije. Potrebno je usmjeriti se na jedno područje na kojem će se graditi karijera, a osim vlastitog iskustva tijekom studija i naših želja, korisno je, i zanimljivo, čuti i različita iskustva te saznati kakvo je stanje ”na terenu”.

A tko može bolje reći kako je specijalizirati određenu specijalizaciju od samih specijalizanata ili mladih specijalista?

Ove godine smo, zato, po prvi puta, kao uvod u Dane zdravstvenih karijera u RH, koji će se ove godine održati 6. i 7. svibnja na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, organizirali moderirane panel rasprave pod nazivom ”Specijalizantske priče” u suradnji sa Studentskim zborom Medicinskog fakulteta.

Što su ”Specijalizantske priče”?

To su panel rasprave u kojima će svoja iskustva iznijeti trenutni specijalizanti i/ili mladi specijalisti raznih specijalizacija. Cilj tih rasprava je podijeliti iskustva i otkriti kako je na pojedinim specijalizacijama, jesu li zadovoljni, je li to ono što su i očekivali, kako izgleda njihov radni dan, jesu li preopterećeni itd., kako bi studenti, budući mladi liječnici, mogli dobiti odgovore na sve što ih zanima i kasnije lakše donijeli odluku. Specijalizanti i/ili mladi specijalisti će pod vodstvom moderatora odgovarati na pitanja. Pitanja će, uz voditelja, sudionicima moći postavljati i publika.

Moram li prijaviti svoj dolazak?

Dolazak na ”Specijalizantske priče” nije potrebno prijavljivati, već je otvoreno za sve studente i ostale posjetitelje. Ulaz je besplatan, a adresa odvijanja je Nova vijećnica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Kada se održavaju?

Panel rasprava ”Specijalizantske priče” odvijat će se dva puta mjesečno sve do 6. svibnja. Raspored panela redovito ćemo objavljivati ovdje.

Raspored ”Specijalizantskih priča”:

 1.

10. veljače 2020., 17.00 – 18:30, Specijalizantske priče iz KIRURGIJE

 

Sudionici:

Dr. sc. Ivan Domazet – mladi specijalist neurokirurgije, KBC Zagreb

Oliver Šuman – specijalizant abdominalne kirurgije, KB Merkur

Josip Varvodić – mladi specijalist kardijalne kirurgije, KB Dubrava

Stipo Matić – specijalizant plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije za vlastite potrebe s iskustvom rada u Velikoj Britaniji

 

2.

24. veljače 2020., 17:00 – 18:30, ”Atraktivne” specijalizacije – oftalmologija, dermatovenerologija i otorinolaringologija

Sudionici:

Dr. sc. Kristina Žužul, specijalistica dermatovenerologije, privatna ordinacija

Dr. sc. Andro Košec, specijalist otorinolaringologije, KBC Sestre milosrdnice

Goran Marić, specijalizant oftalmologije, KBC Sestre milosrdnice

3.

16. ožujka 2020., 17:30 – 19:00, specijalizacije iz hitne medicine, anesteziologije i neurologije

Sudionici:

Ada Barić Grgurević – specijalistica anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja, KB Dubrava

Adis Keranović – specijalizant hitne medicine, KBC Zagreb

Marija Sedlić, -specijalizantica neurologije, KB Sveti Duh

 

Adresa: Nova vijećnica, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 4

#development